Lasagne s hovädzím mäsom

Recept na jedlo Lasagne s hovädzím mäsom od <> zo dňa . Recept zaujal 9 546 ľudí.

Lasagne s hovädzím mäsom

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 200g pasírované paradajky
  • lasagne pláty 12 kusov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1,5 dcl červeného vína (nepovinné)
  • soľ
  • čierne korenie
  • oregano
  • kečup na dochutenie
  • 1 bobkový list

  • Na bešamelovú omáčku potrebujeme:
  • 50g masla
  • 50g hladkej múky
  • 6 dcl mlieka
  • 120g nastrúhaného tvrdého syra
  • štipka muškátového orieška

Postup prípravy

1)  V osolenej vriacej vode uvaríme lasagne pláty. Necháme odtiecť.


Na suchej panvici orestujeme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme víno, pasírované paradajky, kečup, bobkový list a miešame cca 20 minút. Odstavíme.


Na masle zapražíme múku, zalejeme mliekom a stále miešame, aby nevznikali hrudky. Po zhustnutí odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr a muškátový oriešok.


Nádobu vymastíme olejom, poukladáme 4 pláty cestovín, na to dáme mäso a bešamel. Opakujeme 3x, na vrchu zostáva bešamel.


Pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C cca 20 minút, kým bešamel na vrchu nezhnedne.


















Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!