Fazuľová nátierka

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Fazuľová nátierka od <> zo dňa . Recept zaujal 8 699 ľudí.

Fazuľová nátierka

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 300g fazule Ravita (možete kombinovať azuky, mungo, Bango)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3pl olivového oleja
  • 1pl saurejky
  • korenie na steaky
  • 1 pl balzamikového octu
  • 4 pl lyžice lúpaného sézamu Ravita
  • soľ

Postup prípravy

1)  Fazuľu deň vopred zalejeme dvojnásobným množstvom vody, necháme 24 hodín odstáť a uvaríme do mäkka asi 45 minút (okrem fazule mungo a azuky - túto nie je potrebné namočiť).


Polovicu fazule roztlačíme vidličkou. Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici. Cibuľu ošúpeme a nadrobno nasekáme.


Do fazuľového pyré vmiešame olej, cibuľu, ochutíme saturejkou, korením, soľou, octom a sezamovými semiačkami. Do masy pridáme odložené celé fazule a opatrne premiešame, aby ostali vcelku.


Natrieme na ražný chlieb alebo teplú hrianku. Môžeme posypať sézamom.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!