Francúzske zemiaky

Recept na jedlo Francúzske zemiaky od <> zo dňa . Recept zaujal 17 848 ľudí.

Francúzske zemiaky

O recepte

  • jednoduchá príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 1kg zemiakov /najlepšie varný typ A/
  • 6 vajec
  • 2 kyslé smotany
  • soľ
  • olej a jemná strúhanka na vysypanie formy

Postup prípravy

1)  Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Vajíčka uvaríme natvrdo. Po vychladnutí ošúpeme.




2)  Formu alebo pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Krájame zemiaky na kolieska a na krájači vajíčok si rozkrojíme vajíčka.




3)  Do pekáča ukladáme zemiaky. Keď je dno pokryté, osolíme a uložíme tri vajíčka. Rozotrieme jednu kyslú smotanu. Proces opakujeme. Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky. Ak nám ešte zostanú, môžeme ich poukladať po bokoch.




4)  Zemiaky vložíme do rúry zohriatej na 2OO°C a zapekáme cca 30 min. Orientujeme sa podľa farby vrchnej vrstvy. Pred dokončením môžeme povrch posypať strúhaným syrom.




5)  Necháme mierne vychladnúť, podávame s uhorkou, kečupom alebo zeleninovým šalátom





Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!