Hovädzie závitky

Recept na jedlo Hovädzie závitky od <> zo dňa . Recept zaujal 11 020 ľudí.

Hovädzie závitky

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 700g hovädzieho zadného /4 pláty/
  • 1 vajce
  • 4 malé mrkvy
  • 4 plátky šunky
  • 4 kúsky tvrdého syra
  • 1 šalotka /malá cibuľa/
  • 1 dcl červeného vína
  • olej
  • mleté čierne korenie, soľ
  • horčica
  • 1 lyžica kečupu
  • ochucovadlo Dobrota

Postup prípravy

1)  Uvaríme si vajíčko natvrdo a očistené mrkvy do polomäkka. Kvalitné vyššie hovädzie mäso umyjeme, osušíme a cez mikroténový sáčik naklepeme. Osolíme a okoreníme, potrieme z obidvoch strán horčicou.




2)  Na každý plát položíme plátok šunky, štvrtinu vajíčka, mrkvu a syr. Plátky napevno stočíme a previažeme niťou vodorovne aj zvisle.




3)  Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme závitky. Opekáme z každej strany cca 3 min. Počas opekania podlejeme červeným vínom. Keď majú závitky peknú hnedú farbu a víno sa čiastočne odparilo, podlejeme vlažnou vodou do polovice závitkov a zakryté privedieme do varu. Potom znížime stupeň a dusíme. Počas varenia závitky otáčame.




4)  Asi po hodine opäť privedieme do varu a pridáme lyžicu kečupu a ochucovadlo. Šťavu necháme vydusiť na požadovanú hustotu. Ak je riedka, zaprášime ju múkou. Závitky vyberieme, odviažeme niť. Šťavu môžeme precediť a prepasírovať cez sito.




5)  Závitky podávame prekrojené, poliate šťavou. Vhodná je ryža alebo široké rezance





Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!