Vianočné medovníčky

Bio obchod > Recepty > Koláče, torty, dezerty > Vianočné medovníčky


Vianočné medovníčky

O recepte...


počet porcií 50
čas prípravy 60 min
čas varenia, pečenia 60 min
jedlo na: iná príležitosť

Recept


Čo potrebujeme:

  • 2 celé vajcia
  • 25 dkg palmarínu
  • 4 polievkové lyžice
  • 5 polievkových lyžíc mlieka
  • 1 polievkovú lyžicu perníkového korenia
  • 1 kávovú lyžicu sódy bicarbóny
  • 70 dkg hladkej múky.

Postup prípravy:

Recept na medovníky mám ešte od mojej mamky.


Nad parou vyšľaháme vajíčka, ideálne domáce, práškový cukor, palmarín, med (tiež domáci najlepšie), sódu bicarbónu a perníkové korenie. Túto zmes miešame nad parou do zhustnutia. Potom pridáme 35 dkg hladkej múky a premiešame.


Na dosku pridáme hladkú múku a vylejeme do nej horúcu zmes, pokiaľ možno prikryjeme múkou a necháme odpočívať do úplného schladenia.

Toto cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme asi na 1,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na vopred cerov vymastené plechy. Pečieme v horúcej rúre vyhriatej na 160°C približne na 10-12 minút.

Upečené potrieme rozšľahaným vajcom môžeme aj 2 krát, no ak na ne dávame polevu, nepotierame. Počkáme kým vychladnú.

Keď už vychladli, začneme ich zdobiť polevou, na ktorú potrebujeme 1bielok, 14 dkg práškového cukru, 1 kávovú lyžicu citrónovej šťavy. Poctivo ju miešame aj 15 minút, musí byť úplne hustá a krásne lesklá, aby sa neroztekala.

Pridal používateľ dňa . Recept zaujal 1840 ľudí.

Hodnotenie

Tento recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor na tento recept ako prvý!

Pridať hodnotenie

Nebol nájdený žiadny tovar.
Napíšte nám na obchod@biocesta.sk a my sa pokúsime uvedený tovar zabezpečiť. Ďakujeme!


KOMPLETNÁ PONUKA TOVARU


Naspäť Verzia pre tlač