Morčacie mäso na čínsky spôsob
Recept na jedlo Morčacie mäso na čínsky spôsob od <Ľubo> zo dňa . Recept zaujal 2 996 ľudí.
O recepte
- jednoduchá príprava
- 3 porcií
Potrebujeme
- 300-500g morčacích pŕs
- 1 cibuľa
- zeler
- 3-4 šampióny
- zelené fazuľky
- sladká chilli omáčka
- sôjová omáčka
- korenie Jemná čína od Kotányi
Postup prípravy
1) Morčacie mäso nakrájame na jemné plátky. Zeler nakrájame na tenké hranolčeky. Cibuľu nakrájame na plátky. Môžeme pridať akúkoľvek ďalšiu zeleninu podľa chuti - pór, mrkvu a pod.
2) Na panvici so štipkou oleja orestujeme postupne plátky cibule, zeler, huby, fazuľky. Pridáme mäso a prudko restujeme asi 5 minút. Stále miešame a mäsko otáčame, aby neprihorelo a aby sa zavrelo zo všetkých strán.
3) Pridáme vodu, aby bol dostatok šťavy. Pridáme chilli omáčku, korenie na čínu a ďalšie korenie a soľ podľa chuti. Necháme prevariť.
4) Pridáme sójovú omáčku a opäť necháme prevariť.
5) Podávame s ryžou alebo chlebom.
Rýchle a chutné jedlo, deti ho milujú.
Páči sa vám tento recept? Podporte nás!
Hodnotenie
Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!