Plnené paradajky s parmezánom

Zdroj: Ravita s.r.o.
Recept na jedlo Plnené paradajky s parmezánom od <> zo dňa . Recept zaujal 8 990 ľudí.

Plnené paradajky s parmezánom

O recepte

  • stredne náročná príprava
  • 4 porcií

Potrebujeme

  • 6 mäsitých paradajok
  • 200g polenty
  • 350 ml vývaru
  • 350 ml mlieka
  • 40g masla
  • 60g strúhaného parmezánu
  • 60g píniových orieškov
  • strúhaný muškátový oriešok
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

1)  Paradajky umyjeme, osušíme a vrchy zrežeme. Pomocou lyžičky vyberieme semienka.

Vývar mlieko a maslo privedieme do varu. Prisypeme polentu a krátko povaríme. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme 15 minút postáť.

Zatiaľ na suchej panvici orestujeme píniové oriešky.

Polentu ochutíme strúhaným muškátovým orieškom, soľou, korením, parmezánom a píniovými orieškami.

Ochutenou polentovou zmesou naplníme paradajky, poukladáme do zapekacej misy a dáme zapiecť na 15 minút do rúry vyhriatej na 180°C.

Plnené paradajky môžeme podávať so zeleninovým šalátom s jogurtovým dresingom alebo ako prílohu k mäsu.



Páči sa vám tento recept? Podporte nás!


Hodnotenie

Recept zatiaľ nebol hodnotený. Povedzte svoj názor ako prvý!